Nieuws

20 juni Internationale Dag van de Vluchteling

Gepost op

Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen.
In 1951 is door de Verenigde Naties het Vluchtelingenverdrag aangenomen. Dit is een nadere uitwerking van artikel 14 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, waarin staat dat 'een ieder het recht heeft asiel te zoeken en dat te genieten'. In dit Verdrag betreffende de Status van Vluchtelingen staat een nadere o...mschrijving wie als vluchteling is te beschouwen en welke verplichtingen staten die het Verdrag ondertekend hebben, op zich nemen.

...

Belgisch koningspaar ontmoet straatkinderen in Rio

Gepost op

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vandaag een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Braziliaanse organisatie voor straatkinderen Amar, en de Belgische partner-ngo kiyo. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Belgische koningspaar het project ter plaatse -in een sloppenwijk of favela- zou gaan bezoeken, maar dat werd door de lokale autoriteiten verboden, zo raakte vandaag bekend.

Bij de ontmoeting vandaag waren ook vier straatkinderen. Zij kregen van de koning en koningin een volledige collectie Kuifje-albums, in het Portugees.

...

Fotoalbums

>> alle fotoalbums bekijken


Nieuwsbrief